Print

Dijelovi automehanike

Ležaji kotača

   asb1Ležaji kotača su naizgled vrlo jednostavni, no ipak to nije slučaj - iz generacije u generaciju ležaji postavu sve sofisticiraniji iako po izgledu to ne bismo pretpostavili. Iz ovog razloga sve češće viđamo da je glavčina u kompletu sa ležajem jer je bez specijalnih alata takve ležaje nemoguče zamijeniti. Također novije generacije ležaja imaju integrirane senzore za   ABS i kontrolu proklizavana - tehnologija koju je izumio i patentirao SNR pod imenom ASB (active sensor bearing) - koji su puno precizniji od starijih generacija senzora.

   Najčešći uzroci kvarova na ležajima su krajnje banalni - prevelika sila stezanja koja uzrokuje pretjerano zagrijavanje ležaja, odnosno nedovoljna sila stezanja što uzrokuje da dijelovi ležaja međusobno pravilno ne naliježu.


Naši dobavljači:

SNR

 

   SNR ima iskustvo u dizajnu i proizvodnji ležajeva od 1916. godine na poljima automobilska industrije (Mercedes-Benz, VAG grupa, Opel, Renault, Peugeot, Citroën, Fiat, Alfa Romeo, Volvo, Nissan, MG, Rover, Land Rover, Jaguar... 

pročitajte više o SNR ležajima...


  SNR

 

SKF

 

   Skoro 90 milijuna vozila u svijetu koristi SKF-ove ležajeve – to je više od zbroja svih ostalih proizvođača zajedno. Ta činjenica govori sama za sebe.
 

pročitajte više o SKF ležajima...

  SKF

 

Optimal

 

   Optimal je tvrtka koja od svojeg osnutka 1992. godine nudi širok asortiman visokokvalitetnih rezervnih dijelova za automobile.

 

pročitajte više o Optimal ležajima...

 
  Optimal

 

Anet d.o.o. - Vaš partner